FİLOLOJİ FAKÜLTESİ

Hâlen Filoloji Fakültesi bünyesinde bulunan bölümler, Üniversitenin kurulduğu tarih olan 1991 yılında Tarih-Filoloji ve Şarkiyat Fakültelerinde faaliyet yürütmüştür.

1999 yılında söz konusu Fakülte, Tarih-Filoloji Fakültesinden Filoloji Fakültesi olarak ayrılmış ve 2003 yılında Türkoloji Fakültesi olarak ismi değiştirilmiştir. Ayrıca Şarkiyat Fakültesi de Uluslararası İlişkiler Fakültesi olarak yeniden kurulmuştur. Adı geçen fakülteler 2006 yılında Türkistan Sosyal Bilimler ve İşletme Enstitüsü bünyesinde Türkoloji ve Yabancı Diller Fakültesi olarak yapılandırılmıştır.

2008 yılından itibaren Filoloji Fakültesi olarak faaliyetlerini yürütmektedir.

Fakültede eğitim-öğretim, modern teknik araç gereçlerle donatılmış dershanelerde yürütülmektedir.

Fakültenin amacı, uzman öğretmenler ve basın yayın sahasına eleman hazırlamaktır.

Fakültede 11 bölüm bulunmaktadır:

-          İngiliz Dili ve Edebiyatı

-          Kazak Dili ve Edebiyatı

-          Çin Dili ve Edebiyatı

-          Türk Dili ve Edebiyatı

-          Kazak Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

-          Rus Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

-          İngilizce – Türkçe Öğretmenliği

-          İngilizce – Arapça Öğretmenliği

-          İngilizce – Çince Öğretmenliği

-          Arapça Mütercim-Tercümanlık

-          Gazetecilik