BOTANİK BAHÇESİ

Üniversitemiz tarafından 100 hektarlık bir arazi üzerinde 1994 yılında oluşturulmaya başlanmıştır. Üniversitemiz yerleşkesinin ağaçlandırılması çalışmaları kapsamında oluşturulan Botanik Bahçesi, bölge iklimine etki edebilecek bir hâle gelmiştir.

Botanik Bahçesinde 127 türden yaklaşık 50.000 ağaç bulunmaktadır. Bahçeye, TEMA Vakfı ile ortaklaşa 3000 adet meşe palamudu ekilmiştir.

Bahçe içerisinde ayrıca 12 çeşit gül fidanı yetiştirilmekte, üzüm bağları, sebze ve buğday üretimi gibi konularda deneme çalışmaları yapılmaktadır.

Botanik Bahçesinde yetiştirilen fidanlar, bölge halkına dağıtılmakta, yeşillikler içerisinde bir Türkistan olmasına katkı sağlanmaktadır.

Bahçede ayrıca 200 metrekare büyüklüğünde bir adet ısıtmalı fide üretim serası yapılması yönünde proje hazırlanmıştır.

Botanik Bahçesi, Türkistan'ın oksijen deposu durumundadır.