Ana Sayfa Duyurular Türkistan'dan Haberler 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 73'üncü yıldönümü münasebetiyle Üniversitemiz Türkistan Yerleşkesinde bir program düzenlendi.

Öğrenci konseyi tarafından Kültür Merkezi büyük salonda düzenlenen program, saygı duruşunun ardından iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Salih Aynural’ın yaptığı törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Jambıl Aymenov da kısa bir konuşma yaptı.

Üniversitemiz Tarih Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi İbrahim Acer’in günün anlam ve önemi hakkındaki konuşmasının ardından ‘Atatürk’ü düşünüyorum’ adlı şiir, İlyas Sağlam adlı öğrencimiz tarafından okundu. Hazırlık Fakültesi öğrencisi İlknur Yayla, ‘bir fırtına tuttu bizi’ adlı türküyü, Tıp Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Melih Cangül ise ‘fikrimin ince gülü’ adlı şarkıyı seslendirdi.

Program, Üniversitemiz Fen Bilimleri Fakültesi öğrencisi Kerim Özdemir tarafından okunan Gençliğe Hitabe’nin ardından sona erdi.