BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Yeni teknolojilerin kullanılmasıyla ilgili çağdaş düzeyde eğitim vermek amacıyla 2002 yılında açılmıştır. 2013 yılında Eğitim ve Mühendislik Fakültesi ile birleştirilmiştir.

Fakültede bilgisayar sistemleri ve ona dayalı teknolojileri tanıma, uygulamalar geliştirme, bilgisayar yazılımı ile ilgili temel bilgi ve becerilerin kazandırılması ile teknik eğitim alanlarında farklı branşlarda uzman eleman yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Bölümlerde son teknolojilerden oluşan alt yapı donanımına sahip eğitim laboratuarları ve odalar bulunmaktadır. Öğrencilerin laboratuar dersleri için internete açık bilgisayarlı derslikler kullanılmaktadır. Teorik dersler ise interaktif tahtaların kullanıldığı özel dersliklerde yapılmaktadır. Fakültede ayrıca kimya, elektrokimya, ekoloji, üretim atıklarının işlenmesi, elektrik enerjisi, eğitim laboratuarları ile ilmi araştırma laboratuarları da bulunmaktadır. Bu laboratuarlarda; mesleki uzmanlar uygulamalı çalışmalarda danışmanlık görevi yapmaktadırlar. Eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek maksadıyla e-kitaplar, multimedya sınıfları, interaktif tahtalar ve branşlara yönelik diğer araç gereçler bulunmaktadır.

Fakültede 10 bölüm bulunmaktadır:

-          Bilgisayar Mühendisliği

-          Bilişim Sistemleri

-          Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

-          Otomasyon ve Yönetim

-          Bilişim

-          Meslekî Eğitim Öğretmenliği

-          Ekoloji

-          Kimya Öğretmenliği

-          Çevre Mühendisliği

-          Elektrik Enerjisi

Akademik Birimler sayfasına dönmek için tıklayınız